Fesztivál > Veszprém Feszt 2024 - Jegyek

Veszprém Feszt 2024 - Jegyek

Veszprém Feszt 2024 - Jegyek

Helyszín: Veszprém
Dátum: 2024. július 16.

Jegyvásárlás

VeszprémFest 2019 - Fellépők és program

A Toto, Gregory Porter, Paloma Faith, a Milky Chance és a Caravan Palace lép fel jövőre július 16. és 20. között a VeszprémFesten, amelyen Snétberger Ferenc három koncerten ad keresztmetszetet művészetéből.

A fesztivál jövő évi programját bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kiemelte: Veszprém megmutatja, hogyan lehet hasznosítani a kultúrában, az oktatásban, a sportban rejlő lehetőségeket. Nem véletlen, hogy a 10 legjobb középiskola között egyetlen nem budapesti intézmény található, Veszprémből - mutatott rá a miniszter, aki példaként említette még a veszprémi kézilabdacsapatot, amely minőséget jelent Európában, valamint az Európa Kulturális Fővárosa program eseményeit és a VeszprémFestet.     

 Hangsúlyozta: a VeszprémFest egy igazi hajtómotor, amely a későbbiekben bekerülhet az európai fesztiválok első ligájába. A programsorozat, amely polgári kezdeményezésként indult, tágabb értelemben kedvező hatással lehet az egész térség, az egész ország, sőt, Közép-Európa életszínvonalára, életminőségére - tette hozzá Navracsics Tibor. Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója elmondta, hogy jövőre a História Kert nagyszínpadán öt műfaj öt élvonalbeli előadója lép fel.

A nyitó napon a német Milky Chance ad koncertet, amely Stolen Dance című kislemezével 2013-ban robbant be a köztudatba, és a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikus zene stílusjegyeiből merítve komponálja százmilliós letöltést elérő világslágereit. Felléptek többek között a Coachella, a Lollapalooza, a Reading & Leeds fesztiválon és a Szigeten, de feltűntek Jimmy Kimmel Live show-jában is.  

Július 17-én a világ zenei térképén 2008-ban feltűnt francia elektro-swing csapat, a Caravan Palace lép színpadra, amelynek tagjai azzal az eltökélt szándékkal hívták életre a formációt, hogy önálló zenei produktummá ötvözzék két szenvedélyüket, az elektronikus zenét és a vintage jazz-hangzást.

Másnap a közönséget a Brit Awards-nyertes angol énekes és színésznő, Paloma Faith koncertjére várják, akinek zenéje a soul és a jazz sajátos elegyéből építkezik, előadói stílusát sok esetben Amy Winehouse-hoz és Etta James-hez is hasonlítják. Paloma bejárta a világ jelentősebb koncerthelyszíneit, fellépett többek között a Glastonbury Fesztiválon is, de a The Voice zsűritagjaként is hírnevet szerzett magának. Július 19-én a kétszeres Grammy-díjas amerikai jazz-soul világsztár, Gregory Porter lép fel, aki 8 év után tér vissza a királynők városába, ahol első magyarországi koncertjét adta 2016-ban.
    
Másnap a 70-es években indult, 3 Grammy-díjjal, 14 sorlemezzel, 8 koncertalbummal, 3,4 milliárd dalletöltéssel és tucatnyi világslágerrel rendelkező kaliforniai Toto együttes lép színpadra. Mészáros Zoltán kiemelte, hogy a jövő évi VeszprémFest három napon át metszetet ad Snétberger Ferenc művészetéből a fesztivál exkluzív koncerthelyszínén, a Jezsuita Templomkertben. A Kossuth-, Liszt- és Prima díjas gitáros ingyenes, de regisztrációhoz kötött workshopokat is tart. Snétberger Ferenc július 18-án Antonio Serrano spanyol harmonikaművésszel ad koncertet Jazz improvizációk Bach művei alapján címmel, majd másnap barátokkal és tanítványokkal lép színpadra Jazz és más inspirációk című estjén. Július 20-án John Dowland és más klasszikus inspirációk címmel a Pablo Casals Gordonkaversenyen nyertes, jelenleg a karlsruhei Zeneművészeti Főiskolán is tanító Fenyő László csellóművésszel közös koncertjére várja a közönséget.  
    
Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Jegyvásárlás

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top