TOP 10
1 Andrea Bocelli koncert 2022 - Budapest Aréna
2 Hauser - Rebel with a Cello tour 2022 - Budapest Sportaréna
3 A diótörő balett az Operaházban
4 Hair musical 2023 - Budapest Sportaréna
5 Mary Poppins musical - Budapest
6 Neoton koncert 2022 - Aréna
7 Eros Ramazzotti koncert Budapesten
8 NOX koncert az Arénában
9 Il Divo koncert 2022 - Budapest Aréna
10 Mamma Mia musical - Madách Színház
Ezt nézik mások
Csinibaba
Eros Ramazzotti koncert 2022
Csókkirály koncert
Tisztogatás
Macskafogó
Rómeó és Júlia musical 2019
A Játékkészítő 2015
Repülő grúzok - GRÚZ VIHAR
Balkan Fanatik koncert
Los Vivancos

Szalóki Ági karácsonyi koncert

Dátum: 2012.12.22
Helyszín: Millenáris Teátrum

Szalóki Ági gondolatai a lemez születéséről:
"Nemrég ismerősökkel futottam össze. A lemezem kapcsán a karácsonyi éneklésről kezdtünk beszélgetni. Kórusban, teli torokból éneklő finnek, puritán protestáns templomban, imakönyvük felé hajló kendős erdélyi asszonyok képe jelent meg. Meséltünk egymásnak arról, hogyan viszonyultunk gyerekkorunkban a templomhoz és az egyház intézményéhez, milyen érzéseket ébresztett bennünk és mit jelent most számunkra? És az otthoni ünneplés, a vacsora, az ajándékkészítés? És tudunk – e segíteni idén is meleg ruhával, takaróval, élelmiszerrel?

A lemezre készülvén kottákat forgattam, énekgyűjteményeket, klasszikusokat hallgattam, középkori dallamokat, Bachot, Sztravinszkijt és a Kalákát, íreket, franciákat, németeket, angolokat, szennai regölőket – amerikai jazz - énekeseket... Jóég, mi mindent!

Végül egy csokorra valót válogattam azokból a  dalokból, amiket otthonról, nagymamámtól hozok és templomban is énekeltem,  zeneiskolában archív felvételekről s később  népzenei gyűjtőútjaim során  falusi asszonyoktól tanultam.

A szövegeken eltűnődtem. Tudom - e hitelesen énekelni az énekeket, elmondani a karácsonyi áldás szövegét? Miben áll az én hitem, szeretetem? Várom - e valóban a gyermek Jézust? Mit jelent ez az eljövetel? Milyen változást hoz nekem és mit a világ számára? Hogyan megy végbe ez? Megváltó, megszabadító. Mit jelentenek ezek a szavak? Karácsonykor egy gyerek születéséről énekelünk.  A megváltást hozó tiszta lényről, akit mi is magunkban hordozunk. Tudjuk–e, hogy bennünk lakik?

Legfőképp azt adta nekem ez a lemez, hogy gondolkodni kezdtem a Karácsonyról. Keresem a válaszokat: zenében, versekben, emberekben, a természetben. Ami mindezekből visszatükröződik bennem, az az általam keresett válasz.

Decemberben, amikor a Föld északi féltekéjén fényre és melegre vágyunk, a természettel együtt valamiféle halálközeli állapotban vagyunk. Jó volna  az újjáéledés, születés élményét átélni.

Sötét van, de tudjuk, hogy kivilágosodik. Együtt vagyunk, készülünk. El kezdtünk várakozni. Éneklő, Boldog Karácsonyt! " (Szalóki Ági)

Az Öröme az égnek, ünnepe a földnek címet viselő lemez november végén jelenik meg a Tom – Tom Records  gondozásában. Lemezbemutató koncert december 22 – én, este 7 órakor, a budapesti Millenárison.

Közreműködők:
Szalóki Ági – ének, Bacsó Kristóf – szaxofon, Juhász Gábor – gitár, Lukács Miklós – cimbalom, Dés András – ütõhangszerek, Lamm Dávid – gitár, Barcza-Horváth József – nagybõgõ, Balázs József – zongora, Korb Attila – harsona, Hámori János – szárnykürt, trombita, Cserta Balázs – basszusklarinét, Szalai Péter – tabla, ütõhangszerekSzalóki Ági első alkalommal fűzi csokorba kedvenc karácsonyi dalait. Hetedik lemezén klasszikus templomi és magyar népi karácsonyi énekek szólalnak meg az énekesnő és jazz - zenész társai tolmácsolásában. Az egész családot megszólító, meghitt hangulatú zene, igazi ünnepre hangoló.

Szalóki Ági karácsonyi koncert

Dátum: 2012.12.22
Helyszín: Millenáris Teátrum

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: