Színház > Punk Rock

Punk Rock

Punk Rock

Helyszín: Agárdi Pop Strand
Dátum: 2011-től folyamatosan

Simon Stephens: Punk Rock
színmű

Egy angliai középiskolába új diák érkezik: Lilly, aki eddig városról-városra, iskoláról-iskolára utazott szülei miatt. William, a furcsa, visszahúzódó fiú veszi pártfogásba a kislányt: praktikus tanácsokkal látja el, bevezeti az iskolai életbe, és bemutatja őt barátainak: a vagány Bennettnek, az okostojás Chadwicknek, a szépfiú Nicholasnak, a belevaló Cissynek és a félénk Tányának. Lillynek gyorsan megy a beilleszkedés, talán – William szemszögéből – túl gyorsan is...


Az iskola falain belül ugyanúgy dúl a szerelemi és hatalmi harc, mint a felnőttek világában. A diákoknak túl gyorsan kell felnőniük: önállóságuk igazából magukra hagyatottság, a védettség, az ártatlanság elvesztése.

A 2009-ben írt Punk Rock egy olyan témát dolgoz fel, mellyel még nem foglalkoztak magyar színpadon: a dráma sok humorral, de döbbenetes erővel, őszinteséggel beszél a fiatalok konfliktusairól és problémáiról, és olyan események megértéseben illetve feldolgozásában segíthet, melyhez hasonló legutóbb például Norvégiában történt. A Punk Rock nem zenés előadás, de a zene mégis fontos eleme a történetnek, hiszen ez az irányzat a fiatalok számára egy életérzés kifejezését és az azonosulás lehetőségét jelenti.

A magyarországi ősbemutatóban a Vígszínház társulatának fiatal tehetségei játszanak. 

William Carlisle – Varju Kálmán
Lilly Cahill – Réti Adrienn
Bennett Francis – Lengyel Tamás
Cissy Franks – Bata Éva
Nicholas Chatman – Karácsonyi Zoltán
Tanya Gleason – Herczeg Adrienn
Chadwick Meade – Telekes Péter
Dr. Richard Harvey – Hegedűs D. Géza

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top