TOP 10
1 Caramel koncert a Margitszigeten
2 Rómeó és Júlia musical 2021 - Budapest Aréna
3 Tesla musical 2021 - Budapest
4 Budai Szabadtéri Színház
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Il Divo koncert 2022 - Budapest Aréna
7 Koncz Zsuzsa koncert 2021 - Budapest Sportaréna
8 Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyek
9 Bródy koncert 2021
10 Mamma Mia musical - Madách Színház
Ezt nézik mások
Kocsák- ifj. Harangozó: Hófehérke és a hét törpe
Tennis Classics 2015 - Tenisz Klasszikusok
Aerosmith koncert
Jethro Tull koncert
Illényi Katica újévi koncertje
Dan Millman Magyarországon!
Pa-dö-dő 25 éves jubileumi koncert 2013
Madame Tussauds Viaszmúzeum - Bécs
Fölszállott a páva gála
20 Years of Žagar koncert - Budapest

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncert

Dátum: 2013.04.29.
Helyszín: Művészetek Palotája

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncertet ad a Művészetek Palotájában 2013. április 29-én, közreműködik: Leonidasz Kavakosz

Jegyárak:
4900, 6900, 9900, 12900, 16900 Ft

„Meg kell csinálnod a házi feladatodat: mindent tudnod kell, ami a kottában áll! Azonban amint fellépsz a pulpitusra, dobd el ezt a tudást, és csak érezz!” Ezt egykori tanára, Leonard Bernstein súgta Paavo Järvi fülébe egy mesterkurzuson. Az észt-amerikai dirigens megfogadta a tanácsot, és ma is élményszerűen ötvözi az intellektuális tökéletességet az érzelmekben gazdag zenéléssel. Ezt mutatják a lelkendező kritikák, a Grammy-díj, és nem utolsósorban az, hogy Järvi négy zenekart irányít zeneigazgatóként.
Valósággal beleszületett ebbe a mesterségbe, hiszen édesapja, testvére és a nagybátyja is karmester. Azt vallja, hogy egy jó zenekar emberi tulajdonságokkal van felruházva: kell lennie stílusának, őszintén, természetesen kell megszólalnia, és rugalmasnak kell lennie.

Järvi kiváló zenekarnevelő képességeit 2010-től az Orchestre de Paris élén is kamatoztatja. Ez az együttes Franciaország egyik legjobbja, 1967-ben alakult, s Järvi előtt olyan nagyságok irányították, mint Charles Munch, Herbert von Karajan, Solti György, Daniel Barenboim, Szemjon Bicskov, Christoph von Dohnányi és Christoph Eschenbach.
A koncerten közreműködő világsztár hegedűművész, Leonidasz Kavakosz szorosan kötődik a híres versenyművet komponált Sibeliushoz, hiszen 1985-ben, tizennyolc évesen a legfiatalabb versenyzőként ezzel a kötelező művel nyerte meg a finn zeneszerző nevét viselő versenyt – a világ egyik legrangosabbját –, majd a brit Gramophone magazin díját is ennek a kompozíciónak a felvételével érdemelte ki. Az elismert hegedűs szaklap, a Strad nemes egyszerűséggel a hegedűsök hegedűsének nevezte a görög muzsikust.

A koncertet 18.30 órai kezdettel Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Műsor:

Ravel: Valses nobles et sentimentales
Sibelius: Hegedűverseny, op. 47
Brahms: III. (F-dúr) szimfónia, op. 90

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncert

Dátum: 2013.04.29.
Helyszín: Művészetek Palotája

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: