Koncert > Omega 50 éves jubileumi nagykoncert Budapest

Omega 50 éves jubileumi nagykoncert Budapest

Omega 50 éves jubileumi nagykoncert Budapest

Helyszín:
Dátum: 2012. október 06.

Jegyvásárlás

A vége felé tart az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes jubileumi turnéjának első etapja, amelynek keretében három részből álló, szimfonikus zenekar részvételével összeállított műsort adnak elő vidéki városokban. A zenekar billentyűse, Benkő László erről és a napokban megjelent új szólólemezéről is beszélt az MTI-nek.

A koncertturnét a külföldi koncertek után Budapesten zárják a Papp László Sportarénában. A koncert időpontja 2012. óktóber 6. Budapest Papp László Sportaréna (Jegyvásárlás ide kattintva!)   

Jegyárak:
4900, 7900, 9900, 11900, 14900 Ft

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhat stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg.

A zenekar felállása 1971 óta állandó: Kóbor János - ének, Benkő László - billentyűs hangszerek, Molnár György - gitár, Mihály Tamás - basszusgitár, Debreczeni Ferenc - dob.

 

Az Egerben kezdődött turné állomása volt Zalaegerszeg, Tatabánya, Békéscsaba, Nyíregyháza, Szolnok, Kaposvár, Szeged és Szombathely, pénteken Pécsett játszanak; a hármas felépítésű szakasz május 25-én Miskolcon zárul. (Jegyek a miskolci koncertre itt!)

Az Omega vasárnap idei első határon túli koncertjét adja Sepsiszentgyörgyön, május 4-én Szabadkán, június 29-én pedig Dunaszerdahelyen lép fel.

Az idei jubileumi koncertsorozat harmadik változata, az Omega Rhapsody című produkció az ezen a címen az egyik német kiadónál 2010-ben megjelent lemez élő változata. A CD-n szimfonikus köntösben hallhatók az Omega legnagyobb slágerei, és ez májusban három kelet-németországi városban, Lipcsében, Suhlban és Drezdában egy német szimfonikus zenekarral közösen fog megszólalni.

"Augusztus 17-én Berlinben is játszani fogunk, a spandaui Zitadellében ismét csak a háromblokkos műsort adjuk elő. Németországban ma is népszerűek vagyunk, az áttörést az 1977-ben ott megjelent Time Robber című angol nyelvű lemezünk jelentette, amely egymillió példányban kelt el" - mondta Benkő László.

 A billentyűs a napokban jelentette meg szintetizátorokra épülő instrumentális szólólemezét Másik világ címmel (kiadó: Magneoton), csaknem egy évtizeddel legutóbbi szólóalbuma, A Rózsa énekei című magyar-olasz filmdráma zenéjét tartalmazó Hogyan tovább? (2004) után."Az anyagon többen is közreműködtek, Jülek Erik dobolt, Kaposvölgyi Goyo József billentyűs hangszereken játszott, Kiss István gitározott és komputerprogramokat készített, utóbbi két zenész végezte a hangszereléseket is. A lemez modern hangzásához, az effektekhez komoly hozzájárulást jelentett, hogy ezúttal is lehetőségünk volt kipróbálni, felhasználni a frankfurti hangszervásár legújabb modelljeit" - emelte ki Benkő László.

Mint megjegyezte, a CD címe is arra utal, hogy hangzásban egy másik világ nyílt meg előtte ahhoz képest, amire két-három évvel ezelőtt lehetősége lett volna. De - tette hozzá - a napjainkban megélt, a korábbitól eltérő másik világ a számok címeiben is jelen van, erre példa az Energia éhség, az El Nino vagy az Eszkimó nyár.

"Nem relaxációs chillout zenét akartam csinálni, hanem elgondolkodtató muzsikát. Másfél-két év alatt írtam meg, időközben néhány lekerült a listáról, mert úgy döntöttem, inkább Omega-dal lesz belőle, persze majd szöveget kell rá írni. A lemez utolsó tétele, az I'm Sorry a mostani Omega-turnén is elhangzik: a szimfonikus zenekari blokk azzal indul, hogy szmokingban bejövök a színpadra és eljátszom ezt a számot" - mesélte a zenész.

Az Omega-koncerteken Mihály Tamás basszusgitáros tavaly megjelent szólólemezéről is elhangzik egy dal. Benkő László elmondta: a jubileumi év kapcsán szó van Molnár György "Elefánt" gitáros és Debreczeni Ferenc "Ciki" dobos szólómunkáinak megjelentetéséről is, de elképzelhető, hogy ezek helyett még az idén kijön a várva-várt új Omega-stúdióalbum. Forrás: MTI

 

 

Jegyvásárlás

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top