Színház > A tanú

A tanú

A tanú

Helyszín: Szeged
Dátum: 2016. augusztus 12.

Jegyvásárlás

A tanú - Újszegedi Szabadtéri Színpad

A film akkora siker volt, hogy a történetnek még folytatása is készült. Szinte nincs is olyan magyar, aki ne ismerné a legendás magyar narancs jelenetet, amikor citromot adnak Bástyaelvtársnak, aki kérdőre vonja Pelikánt a "narancs" íze és színe miatt. S kérdésére, hogy Mi ez így felel:
„Narancs. Ez az új magyar narancs. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk.”

Csányi Sándor, Szombathy Gyula és Cserhalmi György főszereplésével mutatták be a legendás "A tanú" című film színpadi változatát 2012-bena Thália Színházban 2016. augusztus 12-13-án az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz látható megújult szerepsoztással.

A hősi forradalom és Pelikán József gátőr elsöpörték a régi rendet. Büszkén, csillogó szemmel tekintenek a jövőbe. Új világ épül, ahol már végre minden jó lesz. Pelikán tisztességes és elkötelezett forradalmár, hisz, összefog, egyetért és áldozatot vállal. Valahol mégis elvéti a lépést, és erre rámegy a munkája, a barátja, a háza és az élete.
Leghelyesebb gyorsan túllépni ezen, mert a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Szerencsére az új világ Pelikán nélkül is dübörögve épül tovább. Az események menete felgyorsulóban, határ a csillagos ég. Még bölcs vezérünk, Bástya elvtárs, a forradalmi igazság letéteményese is elfárad néha: "Tréfásan azt szoktam mondani, hogy én is ember vagyok."
Bacsó Péter 1969-es remekművéből Hamvai Kornél írt egész estés "Broadway-darabot" a Thália Színház számára s most szabadtéren is bemutatkozik a darab a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként.

Pelikán József gátőr: Elek Ferenc

Virág elvtárs: Hajdu Steve

Bástya elvtárs: Papp János

Csetneki, Gulyás, kartárs, kórus: 

Sorbán Csaba

Dániel, Tussinger, kartárs, kórus: 

Borovics Tamás

Rendőr, Fegyőr, Testőr, Rab, Borbély, Bíró, kartárs, kórus: Szívós László 

Gogolákné, Primadonna, Patocsni, kartárs: Müller Júlia

Gizike, Szabónő, kartárs, kórus: Borsos Beáta

Úttörő1: Sütő András

Úttörő2: Vincze Márton

 

Díszlettervező: Túri Erzsébet
Jelmeztervező: Kemenesi Tünde

Ügyelő, súgó: Czipó Gabriella

Rendezőasszisztens: Sütő András, Vincze Márton

Rendező: Bőhm György

Jegyárak: 2000, 2500, 2800, 3000 Ft

Jegyvásárlás

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top