TOP 10
1 Tom Jones koncert 2021 - VeszprémFest
2 Hófehérke és a hét törpe - Szegedi Szabadtéri
3 Rómeó és Júlia musical 2021 - Budapest Aréna
4 Harlem Globetrotters 2021 - Budapest
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Il Divo koncert 2021 - Budapest Aréna
7 Koncz Zsuzsa koncert 2021 - Budapest Sportaréna
8 Apáca Show musical 2021
9 Republic koncert 2021 - Budapest Aréna
10 Mamma Mia musical - Madách Színház
Ezt nézik mások
Koncz Zsuzsa koncert Debrecen
Lord Of The Dance - Szombathely
Szegedi Szabadtéri Játékok 2014 jegyek
Once musical
Cserháti Zsuzsa Emlékkoncert
Film vs Zene koncert
Eastwitchi boszorkányok
Dima Karácsonya - Cirkusz
100 tagú Cigányzenekar koncert - BTF 2013
Lara Fabian koncert

Szalóki Ági karácsonyi koncert

Dátum: 2012.12.22
Helyszín: Millenáris Teátrum

Szalóki Ági gondolatai a lemez születéséről:
"Nemrég ismerősökkel futottam össze. A lemezem kapcsán a karácsonyi éneklésről kezdtünk beszélgetni. Kórusban, teli torokból éneklő finnek, puritán protestáns templomban, imakönyvük felé hajló kendős erdélyi asszonyok képe jelent meg. Meséltünk egymásnak arról, hogyan viszonyultunk gyerekkorunkban a templomhoz és az egyház intézményéhez, milyen érzéseket ébresztett bennünk és mit jelent most számunkra? És az otthoni ünneplés, a vacsora, az ajándékkészítés? És tudunk – e segíteni idén is meleg ruhával, takaróval, élelmiszerrel?

A lemezre készülvén kottákat forgattam, énekgyűjteményeket, klasszikusokat hallgattam, középkori dallamokat, Bachot, Sztravinszkijt és a Kalákát, íreket, franciákat, németeket, angolokat, szennai regölőket – amerikai jazz - énekeseket... Jóég, mi mindent!

Végül egy csokorra valót válogattam azokból a  dalokból, amiket otthonról, nagymamámtól hozok és templomban is énekeltem,  zeneiskolában archív felvételekről s később  népzenei gyűjtőútjaim során  falusi asszonyoktól tanultam.

A szövegeken eltűnődtem. Tudom - e hitelesen énekelni az énekeket, elmondani a karácsonyi áldás szövegét? Miben áll az én hitem, szeretetem? Várom - e valóban a gyermek Jézust? Mit jelent ez az eljövetel? Milyen változást hoz nekem és mit a világ számára? Hogyan megy végbe ez? Megváltó, megszabadító. Mit jelentenek ezek a szavak? Karácsonykor egy gyerek születéséről énekelünk.  A megváltást hozó tiszta lényről, akit mi is magunkban hordozunk. Tudjuk–e, hogy bennünk lakik?

Legfőképp azt adta nekem ez a lemez, hogy gondolkodni kezdtem a Karácsonyról. Keresem a válaszokat: zenében, versekben, emberekben, a természetben. Ami mindezekből visszatükröződik bennem, az az általam keresett válasz.

Decemberben, amikor a Föld északi féltekéjén fényre és melegre vágyunk, a természettel együtt valamiféle halálközeli állapotban vagyunk. Jó volna  az újjáéledés, születés élményét átélni.

Sötét van, de tudjuk, hogy kivilágosodik. Együtt vagyunk, készülünk. El kezdtünk várakozni. Éneklő, Boldog Karácsonyt! " (Szalóki Ági)

Az Öröme az égnek, ünnepe a földnek címet viselő lemez november végén jelenik meg a Tom – Tom Records  gondozásában. Lemezbemutató koncert december 22 – én, este 7 órakor, a budapesti Millenárison.

Közreműködők:
Szalóki Ági – ének, Bacsó Kristóf – szaxofon, Juhász Gábor – gitár, Lukács Miklós – cimbalom, Dés András – ütõhangszerek, Lamm Dávid – gitár, Barcza-Horváth József – nagybõgõ, Balázs József – zongora, Korb Attila – harsona, Hámori János – szárnykürt, trombita, Cserta Balázs – basszusklarinét, Szalai Péter – tabla, ütõhangszerekSzalóki Ági első alkalommal fűzi csokorba kedvenc karácsonyi dalait. Hetedik lemezén klasszikus templomi és magyar népi karácsonyi énekek szólalnak meg az énekesnő és jazz - zenész társai tolmácsolásában. Az egész családot megszólító, meghitt hangulatú zene, igazi ünnepre hangoló.

Szalóki Ági karácsonyi koncert

Dátum: 2012.12.22
Helyszín: Millenáris Teátrum

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: