TOP 10
1 Mancs őrjárat Live - A mentő futam 2020 - Budapest Aréna
2 A diótörő 2019 - Erkel Színház Budapest - Jegyek itt!
3 Star Wars kiállítás Magyarországon
4 Andrea Bocelli koncert 2019 - Budapest Aréna
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Halott Pénz Aréna koncert 2019
7 Mézga Család színházban - Országos turné!
8 Omega koncert 2019 - ARÉNA
9 Hauser koncert Budapesten!
10 JAZZ+AZ koncert 2020 - Budapest Aréna
Ezt nézik mások
Body Kiállítás 2018
A kéz - bítzenés színdarab Lovasi Andrástól
KYGO koncert
Repülő grúzok - GRÚZ VIHAR
Az Operaház Fantomja musical
Dimitri Vegas & Like Mike koncert
EFOTT 2019 - Jegyek/Bérletek
Szentpétervári Fesztivál Balett Diótörő 2012
AUTÓ + MOTOR + SPORT EXPO 2013
Gregory Porter koncert

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncert

Dátum: 2013.04.29.
Helyszín: Művészetek Palotája

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncertet ad a Művészetek Palotájában 2013. április 29-én, közreműködik: Leonidasz Kavakosz

Jegyárak:
4900, 6900, 9900, 12900, 16900 Ft

„Meg kell csinálnod a házi feladatodat: mindent tudnod kell, ami a kottában áll! Azonban amint fellépsz a pulpitusra, dobd el ezt a tudást, és csak érezz!” Ezt egykori tanára, Leonard Bernstein súgta Paavo Järvi fülébe egy mesterkurzuson. Az észt-amerikai dirigens megfogadta a tanácsot, és ma is élményszerűen ötvözi az intellektuális tökéletességet az érzelmekben gazdag zenéléssel. Ezt mutatják a lelkendező kritikák, a Grammy-díj, és nem utolsósorban az, hogy Järvi négy zenekart irányít zeneigazgatóként.
Valósággal beleszületett ebbe a mesterségbe, hiszen édesapja, testvére és a nagybátyja is karmester. Azt vallja, hogy egy jó zenekar emberi tulajdonságokkal van felruházva: kell lennie stílusának, őszintén, természetesen kell megszólalnia, és rugalmasnak kell lennie.

Järvi kiváló zenekarnevelő képességeit 2010-től az Orchestre de Paris élén is kamatoztatja. Ez az együttes Franciaország egyik legjobbja, 1967-ben alakult, s Järvi előtt olyan nagyságok irányították, mint Charles Munch, Herbert von Karajan, Solti György, Daniel Barenboim, Szemjon Bicskov, Christoph von Dohnányi és Christoph Eschenbach.
A koncerten közreműködő világsztár hegedűművész, Leonidasz Kavakosz szorosan kötődik a híres versenyművet komponált Sibeliushoz, hiszen 1985-ben, tizennyolc évesen a legfiatalabb versenyzőként ezzel a kötelező művel nyerte meg a finn zeneszerző nevét viselő versenyt – a világ egyik legrangosabbját –, majd a brit Gramophone magazin díját is ennek a kompozíciónak a felvételével érdemelte ki. Az elismert hegedűs szaklap, a Strad nemes egyszerűséggel a hegedűsök hegedűsének nevezte a görög muzsikust.

A koncertet 18.30 órai kezdettel Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Műsor:

Ravel: Valses nobles et sentimentales
Sibelius: Hegedűverseny, op. 47
Brahms: III. (F-dúr) szimfónia, op. 90

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncert

Dátum: 2013.04.29.
Helyszín: Művészetek Palotája

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: