TOP 10
1 Tom Jones koncert 2021 - VeszprémFest
2 Bánk bán augusztus 20-án a Margitszigeten
3 Rómeó és Júlia musical 2021 - Budapest Aréna
4 Tesla musical 2021 - Budapest
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Il Divo koncert 2021 - Budapest Aréna
7 Koncz Zsuzsa koncert 2021 - Budapest Sportaréna
8 Apáca Show musical 2021
9 Sergey Polunin - Budapest - Margitsziget
10 Mamma Mia musical - Madách Színház
Ezt nézik mások
Dés László koncert 2021
Rihanna koncert 2016
Madách Színház jegyek
Karthago koncert
Finito
Zoltán Erika koncert
Képzelt beteg
Deep Purple koncert
100 Tagú Cigányzenekar Tavaszköszöntő Ünnepi Nagykoncertje
Madame Tussauds Viaszmúzeum - Bécs

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncert

Dátum: 2013.04.29.
Helyszín: Művészetek Palotája

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncertet ad a Művészetek Palotájában 2013. április 29-én, közreműködik: Leonidasz Kavakosz

Jegyárak:
4900, 6900, 9900, 12900, 16900 Ft

„Meg kell csinálnod a házi feladatodat: mindent tudnod kell, ami a kottában áll! Azonban amint fellépsz a pulpitusra, dobd el ezt a tudást, és csak érezz!” Ezt egykori tanára, Leonard Bernstein súgta Paavo Järvi fülébe egy mesterkurzuson. Az észt-amerikai dirigens megfogadta a tanácsot, és ma is élményszerűen ötvözi az intellektuális tökéletességet az érzelmekben gazdag zenéléssel. Ezt mutatják a lelkendező kritikák, a Grammy-díj, és nem utolsósorban az, hogy Järvi négy zenekart irányít zeneigazgatóként.
Valósággal beleszületett ebbe a mesterségbe, hiszen édesapja, testvére és a nagybátyja is karmester. Azt vallja, hogy egy jó zenekar emberi tulajdonságokkal van felruházva: kell lennie stílusának, őszintén, természetesen kell megszólalnia, és rugalmasnak kell lennie.

Järvi kiváló zenekarnevelő képességeit 2010-től az Orchestre de Paris élén is kamatoztatja. Ez az együttes Franciaország egyik legjobbja, 1967-ben alakult, s Järvi előtt olyan nagyságok irányították, mint Charles Munch, Herbert von Karajan, Solti György, Daniel Barenboim, Szemjon Bicskov, Christoph von Dohnányi és Christoph Eschenbach.
A koncerten közreműködő világsztár hegedűművész, Leonidasz Kavakosz szorosan kötődik a híres versenyművet komponált Sibeliushoz, hiszen 1985-ben, tizennyolc évesen a legfiatalabb versenyzőként ezzel a kötelező művel nyerte meg a finn zeneszerző nevét viselő versenyt – a világ egyik legrangosabbját –, majd a brit Gramophone magazin díját is ennek a kompozíciónak a felvételével érdemelte ki. Az elismert hegedűs szaklap, a Strad nemes egyszerűséggel a hegedűsök hegedűsének nevezte a görög muzsikust.

A koncertet 18.30 órai kezdettel Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.

Műsor:

Ravel: Valses nobles et sentimentales
Sibelius: Hegedűverseny, op. 47
Brahms: III. (F-dúr) szimfónia, op. 90

Paavo Järvi és az Orchestre de Paris koncert

Dátum: 2013.04.29.
Helyszín: Művészetek Palotája

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: