TOP 10
1 Champions of Illusion - Az illuzió bajnokai bűvész show az Arénában!
2 Rocksuli musical Madács Színház - Jegyek itt!
3 Habana Social Club koncert turné 2018 - Eger, Keszthely, Budapest, Győr, Veszprém, Miskolc...
4 A világ múmiái kiállítás 2018 - Budapest
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Nicki Minaj koncert - Budapest Aréna
7 Ennio Morricone koncert 2019 - Budapest Sportaréna
8 José Carreras koncert 2018 - Budapest Aréna
9 Mamma Mia musical turné 2018
10 Il Volo koncert 2018 - Budapest Aréna
Ezt nézik mások
Nem a messiás (csak egy nagyon haszontalan fiú) SZEGED
Szegény Dzsoni és Árnika
Domján
Rómeó és Júlia - Monte Carlo Balett
Strand Fesztivál 2018
Legyen a feleségem!
Hüvelyk Mutyi - Sas Kabaré
Sas 80 - Sas Kabaré 2018
Don Quijote balett
Frida

Macaron Nap

Dátum: 2014.03.20.
Helyszín: Budapest

Ismét lesz Macaron Nap 2014. március 20-án! Ezúttal az egyik legnagyobb, hazánkban jelenlevő francia cég főtámogatásával, a GDF SUEZ-nek köszönhetően. Idén a Bálna Budapest első emeleti termébe (makett terem), egy gyönyörű, exkluzív helyszínre sikerült vinni a rendezvényt. 

Belépő 1800 Ft 

Kiállítók, akik már biztosan jönnek:

FourSeasons Hotel Gresham Palace Budapest
Sofitel - Paris Budapest Restaurant & Bar
Sugar!
La Praline
Desszert.Neked
Rózsavölgyi Csokoládé
Gundel Cukrászda
Gerbeaud Cukrászda
Chocofacture
YO! Gourmet (macaronízű tea)
Rosinante Szálloda
Sarki Fűszeres (sós ízek és kávé)
Bolka Bonbon
Zólyomi Zsolt (parfümőr)
Madal Café (kávé)


Újdonság lesz, hogy tombolát is rendezünk, amelynek bevétele jótékonysági célokat szolgál majd.

Idén szakmai főtámogatónk a Goodwill National a macaron verseny egyik kategóriája tehát a csokoládés macaron lesz. 

A tavaly nagy sikert arató színes macaron párnák idén is kaphatóak lesznek a helyszínen.

Sok új kiállító is debütál idén a 0Macaron Napon, köztük lesz egy igazi különlegesség: 100%-ban egészséges és természetes összetevőkből készült „macaron”-nal érkezik az ÉletKonyha 

A GDF SUEZ Macaron Nap 2014. helyszíne a Bálna Budapest makett terme lesz.

A macaron hódító útja Magyarországon 2012. március 20-án indult el. Persze sokan korábban is ismerték főként külföldi cukrászdákból, illetve egy-két hazai úttörő cukrászda műhelyéből. Elmondhatjuk azonban, hogy 2012-ben az első magyarországi Macaron Nap után vált széles körben igazán ismerté és népszerűvé a macaron.A következő évben többtucat budapesti és vidéki cukrászda vette fel kínálatába a macaront a nagy érdeklődés miatt. 

A francia eredetű macaron tehát divattá vált Magyarországon. Mint francia energetikai társaság, a GDF SUEZ örömmel vállalta azt a nemes feladatot, hogy a francia kultúra és gasztronómia e pici falatkájának magyarországi meghonosításában közreműködjön. Azonban nem csak a francia kötődés miatt döntött az esemény szponzorációja mellett a GDF SUEZ, hanem azért is, mert tudja mennyire fontos a megbízható és folyamatos energiaellátás a mindennapokban, ráadásul egy cukrász mesternél a sütemények minősége is jelentősen függ a megfelelő sütési folyamatoktól. Az energiavállalat pedig eddig is már számos cukrászdának szolgáltatottföldgázt és villamos energiát a legnagyobb odafigyeléssel a finomabbnál finomabb sütemények és macaronok elkészítéséhez. 


Az első l Macaron Nap alkalmával 8 cukrászda mutatta be macaronjait, amelyet a közönség olyan lelkesen fogadott, hogy a rendezvény kétharmadánál elfogyott az összes macaron.

Már az első Macaron Napon hangsúlyos szerepet kapott a programelemként megrendezett macaron verseny, amelynek keretében minden kiállító és több, mint 10 házi macaron készítő (tehát nem cukrászda) macaronjait értékelte egy három tagú zsűri (Mautner Zsófia, Kiss Mariann, Laurent Vandenameele). 

A második Macaron Napon már 14 kiállító szerepelt, a látogatóközönség száma pedig meghaladta a 2500-at. A Francia Kamara, a Francia Iskola, macaron ízű teák, macaron ékszerek és kiegészítők, édesség könyvek, macaron szappanok és persze sok-sok macaron színesítette a kínálatot. Természetesen ezúttal is volt macaron verseny a zsűri (Mautner Zsófia, Harmath Csaba, Raj Ráhel, Laurent Vandenameele) ismét szigorúan értékelte a nevezett macaronokat.

A második Macaron Nap után is szűnni nem akaró lelkesedés és érdeklődés övezi a macaront. Ezért idén is úgy döntöttünk, hogy megrendezzük immár harmadjára a Macaron Napot, ami egyébként egy nemzetközi nap, mindig március 20-án tartják.

Párizsban és New Yorkban van elsősorban hagyománya, habár ott nincs ilyen típusú rendezvény, egyszerűen a cukrászdákban adnak macaron kóstolót és az aznapi bevételt egységes jótékonysági célra fordítják.

Miért szeretjük a macaront? 

Mert színes, szerethető, finom, sokféle és vidámságot, jókedvet ébreszt bennünk.

Persze csak a jó macaron. Mi a jó macaronokat szeretnénk megmutatni és megszerettetni.

Az idei, GDF SUEZMacaron Napon elképesztően profi kávéfőző gárda vonul fel, több „újhullámos” kávézó képviselteti magát. Aki még nem ismerné a kifejezést: közösjellemzőjük, hogy a legjobb minőségű alapanyagot használják és minden esetben kompromisszumot nem ismerő baristák készítik a kávékat szigorú beállítási paraméterek alapján.

Jönnek továbbá alkoholos italok, pálinka és pezsgő, hiszen a macaron kombinációktól nem áll távol ez sem.

 

Macaron Nap

Dátum: 2014.03.20.
Helyszín: Budapest

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: