TOP 10
1 Tom Jones koncert 2021 - VeszprémFest
2 Hófehérke és a hét törpe - Szegedi Szabadtéri
3 Rómeó és Júlia musical 2021 - Budapest Aréna
4 Harlem Globetrotters 2021 - Budapest
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Il Divo koncert 2021 - Budapest Aréna
7 Koncz Zsuzsa koncert 2021 - Budapest Sportaréna
8 Apáca Show musical 2021
9 Republic koncert 2021 - Budapest Aréna
10 Mamma Mia musical - Madách Színház
Ezt nézik mások
Mandoki koncert
Elfújta a szél musical
Verdi nap - Rigoletto
Queen+Adam Lambert koncert Budapesten
Deficit
Deep Forest koncert
Heltai Jenő: A Tündérlaki lányok
István, a király 2015 turné
Koncz Zsuzsa koncert 2021 - Budapest Aréna
Egy csók és más semmi

KAPOSFEST 2013

Dátum: 2013.08.13-19
Helyszín: Szivárvány Kultúrpalota - Kaposvár

Harmincöt szólista a világ minden tájáról egyszeri és megismételhetetlen összeállításban: a negyedik Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 7 napján 14 koncerten régi és új muzsikusokkal találkozhat az érdeklődő.

"A meghívott előadók 98 százalékát ismerem, akiket nem, azokat a zenész barátaink ajánlották, így az érdekességen túl az alapelvünk változatlanul a minőségi programszerkesztés" - hangsúlyozta a fesztivál művészeti vezetője, Kokas Katalin hegedűművész a csütörtök délelőtti sajtóbeszélgetésen.
2013 augusztus 13. és 19. között a közönség viszontláthatja-hallhatja a kedvenceket, Alina Ibragimova hegedűművészt, Nicolas Alstaedt csellóművészt és José Gallardo zongoraművészt. Ibragimova fellépésének érdekessége, hogy idén saját vonósnégyesét is elhozza, mind a négyen historikus hangszereken játszanak. Egyedül a kamaraformációt vezető, 1995 óta Londonban élő hegedűművész vállalta, hogy hangszerén a bélhúrokat, modern fémhúrokra cseréli, és a zárónapon társul Maxim Rysanovhoz (brácsa) és Kokas Dórához (cselló), hogy Schnittke Vonóstrióját megszólaltassák.
A műsorszerkesztésről Kokas Katalin elmondta azt is, nem zenetörténeti "tárlatot" kínálnak, az előadók karakteréhez igazítják a műveket. "Szeretem a kontrasztokat, egy barokk kompozíció jól megfér egy kortárs alkotással, de ez sem kötelező, viszont két romantikus darabot aligha illesztenék egymás mellé. Az idővel - mikor ér rá a művész -, a művekkel és a stílusokkal egyre többet kell sakkoznunk, mind több a dolgunk, de nagyon élvezzük" - hangoztatta Kokas Katalin, aki férjével, Kelemen Barnabás hegedűművésszel és a fesztiválon ismét fellépő Kelemen-kvartett alapítójával találta ki a fesztivált.
Bolyki György fesztiváligazgató kiemelte, hogy a kísérőprogramok évről évre jobban megközelítik az általuk képzelt ideális modellt. Figyelniük kell rá, hogy a közönség valamivel több mint 50 százaléka nem kaposvári, messziről érkezik, elvárják, hogy napközben is találkozzanak valamilyen érdekességgel.
Idén bevezetik, hogy minden napnak legyen témája, a nyitónapon Bach VI. (B-dúr) Brandenburgi versenyével indul, csak brácsaművészek és csellisták állnak pódiumra. A gyomor a legnagyobb karmester mottójú napon a Rossini-koncert előtt kulináris élményeket kínálnak. A múltidéző napon Vásáry Tamás idézi meg szóval és zenével két meghatározó mestere: Fischer Annie és Kodály Zoltán alakját. A szerencsejátékosok napját Mozart kürt kvintettje ihlette, a zeneszerz, a darabot az amatőr kürtös és sajtnagykereskedő játékadósságának fejében komponálta. A szenvedélyek napján a kiváló brit énekesnő, Anna Reinhold énekel a szenvedélyessége miatt a királyi udvarból elűzött Dowland dalaiból.
Az improvizációk napján Szakcsi Lakatos Béla témája Bartók II. vonósnégyese lesz, aki a közönségből játszik valamilyen hangszeren, bekapcsolódhat a muzsikálásba. Az iskolásoknak idén is lehetőséget adnak párnákon fölülni a pódiumra.

 

Jegyárak: 1800, 3000, 3500 Ft

KAPOSFEST 2013

Dátum: 2013.08.13-19
Helyszín: Szivárvány Kultúrpalota - Kaposvár

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: