TOP 10
1 Harlem Globetrotters kosárlabda cirkusz 2018
2 Apáca show musical - Szeged
3 István, a király 2018-ban Baján az Operettszínház sztárjaival
4 Enrique Iglesias koncert 2018 - Budapest Aréna
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest - SYMA Csarnok
6 A Notre Damei toronyőr musical
7 Irigy Hónaljmirigy koncert 2018 - Budapest Aréna
8 Emeli Sandé koncert 2018 - Budapest Aréna
9 Apáca show musical jegyek - Szegedi Szabadtéri Játékok 2018
10 Depeche Mode koncert 2018 - VOLT Fesztivál
Ezt nézik mások
Fenyő Ünnep Fenyő Miklós koncert
Szentpéteri Csilla koncert
Spanyol Királyi Lovasiskola
Omega musical - Gyöngyhajú lány balladája
La Mancha lovagja musical
Kabaré musical
Szépség és a Szörnyeteg musical
Száll az ének
Mefistofele
Cyrano musical

Illés Lajos-emlékkoncert

Dátum: 2012.09.22.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Jegyvásárlás

 

Illés Lajos-emlékkoncert szeptemberben a Sportarénában
Budapest, 2012. május 15., kedd (MTI) - Emlékkoncertet rendeznek 2012. szeptember 22-én az öt évvel ezelőtt elhunyt Illés Lajos tiszteletére a Papp László Budapest Sportarénában; a legendás Illés-együttes egykori alapítója, névadója, zongoristája, dalszerzője idén lenne 70 éves.
"A koncert egyik fő célja bemutatni, hogy Illés Lajos életműve és élettörténete szorosan összetartozik a határainkon túl élő magyarsággal, az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai fiatalsággal, művészekkel, illetve az értük, velük végzett művészeti, kulturális tevékenységével" - fogalmazott Makkai Lilla, Illés Lajos özvegye, nyugalmazott református lelkész az MTI-nek.
Az Illés Lajos emlékkoncerten a fellépők között lesz Varga Miklós, Homonyik Sándor, Szvorák Kati, Kalapács József, a Bergendy fivérek, Benkó Sándor, Fenyő Miklós, Szabó Előd, a Role zenekar és lesznek meglepetésvendégek is.
A két és fél órásra tervezett műsorban a klasszikus Illés-együttes idején született Illés Lajos-szerzemények (Oh, kisleány, Tudod-e, te kislány, Jelbeszéd, Szemétdomb, Lehetett volna, Kenyér és vér, Miért hagytuk, hogy így legyen, Élünk és meghalunk) a Koncz Zsuzsának írt dalok (Valaki kell, hogy szeressen, Ma végre jó a kedvem, Amikor, Szentiván, Valahol egy lány, Elszállt a nyár, Volt egyszer egy lány, Mondd el, ha kell, Kis herceg) mellett elhangzanak számok az 1973 utáni Illés zenekar időszakából, az 1988-ban megjelent Kicsit keserű című szerzői albumról, a Magyar Ének című énekelt versekből, illetve a Velünk az Isten című oratorikus művéből is.
A koncert rendezője Szekeres Csaba, a szeptember 22-i estről dupla DVD fog megjeleni, amelyen egy dokumentumfilm is lesz Illés Lajosról.
Más elfoglaltságai miatt nem lesz ott az emlékkoncerten Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs sem.
Az Illés-együttes 1957-ben alakult, klasszikus korszakát 1965 és 1973 között, a Szörényi testvérekkel és Bródy Jánossal élte, amikor a Metró és az Omega mellett a legnépszerűbb hazai beatzenekar volt. Az együttes 1981-ben újra fellépett, 1990-ben emlékezetes koncertet adott a Népstadionban, hat évvel később a Budapest Sportcsarnokban, 2001-ben - szintén a Népstadionban - a Metróval és az Omegával, az utolsó fellépések pedig 2005 augusztusában voltak, már Pásztory Zoltán dobos halála után Csíkszeredán, valamint a Sziget fesztivál nulladik napján.
Illés Lajos írt filmzenéket, musicalt, újjáalakított zenekarával a Hogyha egyszer című dallal 1977-ben megnyerte a Metronóm Fesztivált. Élete utolsó két évtizedében a református egyház kántora volt, oratorikus rock-istentiszteletet is írt Velünk az Isten címmel (1991). 1994 és 1996 között komponálta a Magyar Éneket, az énekelt magyar versekre írt háromrészes album több darabját Erdélyben írta. A Magyar Éneket több mint kétszáz előadáson mutatták be közönség előtt.
"Ezekben a zenékben ősi magyar dallamok és a protestáns egyházi zene ötvözete szólal meg. A Szvorák Kati énekével 1997-ben kiadott népdalátiratai, a Válaszúton című album is mutatja, milyen fontos volt számára a magyar népzenei örökség" - mondta özvegye, Makkai Lilla korábban az MTI-nek.
Utolsó éveiben szerzett rockoperát (Betlehem csillaga - 2000), és elkészült kórusmű-trilógiája első két részével (Magyar Te Deum - 2003, Karácsonyi Te Deum - 2005) is. Illés Lajos 2007. január 29-én hunyt el.

Forrás: MTI

 


Jegyárak: 5900, 7900, 8900, 9900, 13900 Ft


Illés Lajos-emlékkoncert

Dátum: 2012.09.22.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Jegyvásárlás

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: