TOP 10
1 The Illusionit - a világ legjobb illúzionitái Budapesten 2020 - Budapest BOK CSARNOK
2 Szabó Péter Szilvi koncert turné 2020
3 Rómeó és Júlia muical 2020 - Budapest Aréna
4 EDDA koncert 2020 - Budapest Aréna
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Il Divo koncert 2020 - Budapest Aréna
7 Republic koncert 2020
8 Macskák musical 2020 - BOK Csarnok
9 Bodies kiállítás 2.0. - Bálna Budapest
10 Rómeó és Júlia musical 2020 - Budapest Aréna
Ezt nézik mások
Birkózó Világbajnokság 2018 - Budapest Aréna
Grease musical
Volt Fesztivál 2020
Gateway to Space kiállítás
Rómeó és Júlia musical
José Carreras koncert 2018
Dimitri Vegas & Like Mike koncert
A KÖR - EDDA musical - Arena Savaria Sportcsarnok - Szombathely
Best of Webber 2013
Komár László Jótékonysági Emlékkoncert

Csík Zenekar és barátai koncert

Dátum: 2012. Április 15.
Helyszín: Művészetek Palotája

Huszonnégy éve annak, hogy Kecskeméten megalakult a Csík zenekar. Jó tíz éven át kimondottan régi vágású paraszti muzsikát játszottak, csupa-csupa tiszta forrásból. A kezdetben főleg táncházi körökben ismert együttes az ezredfordulóra kezdett koncertzenekarként is befutni, így a 2000-es sydney-i nyári olimpiai játékok megnyitóján a magyar népzene egyik reprezentánsa lett. 


Ugyancsak erre az idő esett egy másféle „utazás” kezdete is. A kor falára című, 2001-es album címadó számában egy magyarpalatkai dallamot úsztattak át szvingbe, azt kutatva, miként „boldogulna” egy régi magyar dallam az „újvilágban”.

A 2005-ös Senki nem ért semmit című albummal megint csak továbbálltak. A felvidéki, békési és erdélyi muzsikák mellett ugyanis három Kispál és a Borz-számot és Lovasi András szövegével-énekével egy amerikai bluest is eljátszottak. Nem is akárhogy. Azok éppúgy belesimultak a magyar népzenébe, mint a Csík együttes hangvételébe. A magyar nép- és rockzene kapcsolatában ezzel megszületett a „tradicionális rocketno”, melyben immár „a népzene kebelezte be a rockzenét”. Ez az új stílus 2008-ban újabb átiratokkal gyarapodott, sőt. Az Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen… albumon szereplő Most múlik pontosan című Quimby-feldolgozásból valamiféle himnusz kerekedett, mely immár több mint négymillió rákattintást jegyez a YouTube-on, olyan népszerűvé téve a Csík zenekart, amire addig a folkzenekarok körében nem volt példa.

Aztán jött a SzívestÖRÖMest CD/DVD, amely hangban és képben örökítette meg a zenekar 2009-es óévbúcsúztató koncertjét Presser Gábor, Kiss Tibor és a Dresch Quartet közreműködésével.
A 2011-es Müpa-koncerten pedig nagy sikerrel mutatták be a Vivace Kamarazenekar közreműködésével Lukács Miklós szvitjét, melyben a komolyzenével „ölelkezik” a népzene.

A mostani koncerten a már szinte „kötelező” számok mellett elhangzanak dalok a vadonatúj Csík-lemezről, de abban is biztosak lehetünk, hogy Csíkék és barátaik újabb meglepetésekkel szolgálnak 2012. Április 15-én a Művészetek Palotájában. Jegyek a koncertre már kaphatóak!

Csík Zenekar és barátai koncert

Dátum: 2012. Április 15.
Helyszín: Művészetek Palotája

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: