TOP 10
1 Il Volo koncert 2019 - Budapest Aréna
2 A diótörő 2019 - Erkel Színház Budapest - Jegyek itt!
3 Star Wars kiállítás Magyarországon
4 Andrea Bocelli koncert 2019 - Budapest Aréna
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Zoltán Erika koncert 2019
7 Mézga Család színházban - Országos turné!
8 Omega koncert 2019 - ARÉNA
9 Eros Ramazzotti koncert Budapesten!
10 JAZZ+AZ koncert 2020 - Budapest Aréna
Ezt nézik mások
Nőnapi gálakoncert Vásáry Andréval és a Magyar Virtuózokkal
Kiev City Balett - A hattyúk tava
Billy Elliot musical
Balaton Sound 2020
EDDA Művek koncert
EDDA koncert 2018
Anna Karenina
Mágnás Miska
Böjte Csaba előadás
Club Des Belugas és Incognito koncert

Csík Zenekar és barátai koncert

Dátum: 2012. Április 15.
Helyszín: Művészetek Palotája

Huszonnégy éve annak, hogy Kecskeméten megalakult a Csík zenekar. Jó tíz éven át kimondottan régi vágású paraszti muzsikát játszottak, csupa-csupa tiszta forrásból. A kezdetben főleg táncházi körökben ismert együttes az ezredfordulóra kezdett koncertzenekarként is befutni, így a 2000-es sydney-i nyári olimpiai játékok megnyitóján a magyar népzene egyik reprezentánsa lett. 


Ugyancsak erre az idő esett egy másféle „utazás” kezdete is. A kor falára című, 2001-es album címadó számában egy magyarpalatkai dallamot úsztattak át szvingbe, azt kutatva, miként „boldogulna” egy régi magyar dallam az „újvilágban”.

A 2005-ös Senki nem ért semmit című albummal megint csak továbbálltak. A felvidéki, békési és erdélyi muzsikák mellett ugyanis három Kispál és a Borz-számot és Lovasi András szövegével-énekével egy amerikai bluest is eljátszottak. Nem is akárhogy. Azok éppúgy belesimultak a magyar népzenébe, mint a Csík együttes hangvételébe. A magyar nép- és rockzene kapcsolatában ezzel megszületett a „tradicionális rocketno”, melyben immár „a népzene kebelezte be a rockzenét”. Ez az új stílus 2008-ban újabb átiratokkal gyarapodott, sőt. Az Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen… albumon szereplő Most múlik pontosan című Quimby-feldolgozásból valamiféle himnusz kerekedett, mely immár több mint négymillió rákattintást jegyez a YouTube-on, olyan népszerűvé téve a Csík zenekart, amire addig a folkzenekarok körében nem volt példa.

Aztán jött a SzívestÖRÖMest CD/DVD, amely hangban és képben örökítette meg a zenekar 2009-es óévbúcsúztató koncertjét Presser Gábor, Kiss Tibor és a Dresch Quartet közreműködésével.
A 2011-es Müpa-koncerten pedig nagy sikerrel mutatták be a Vivace Kamarazenekar közreműködésével Lukács Miklós szvitjét, melyben a komolyzenével „ölelkezik” a népzene.

A mostani koncerten a már szinte „kötelező” számok mellett elhangzanak dalok a vadonatúj Csík-lemezről, de abban is biztosak lehetünk, hogy Csíkék és barátaik újabb meglepetésekkel szolgálnak 2012. Április 15-én a Művészetek Palotájában. Jegyek a koncertre már kaphatóak!

Csík Zenekar és barátai koncert

Dátum: 2012. Április 15.
Helyszín: Művészetek Palotája

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: