TOP 10
1 The Illusionists - a világ legjobb illúzionitái Budapesten 2020 - Budapest BOK CSARNOK
2 Szabó Péter Szilvi koncert turné 2020
3 Rómeó és Júlia muical 2020 - Budapest Aréna
4 Fenyő Miklós koncert a Margitszigeten 2020-ban
5 We Will Rock You - Queen musical Budapest
6 Il Divo koncert 2021 - Budapest Aréna
7 Koncz Zsuzsa koncert 2020 - Budapest Sportaréna
8 Apáca Show musical 2021
9 Republic koncert 2020 - Budapest Aréna
10 István, a király 2020 - Tokaj
Ezt nézik mások
Rúzsa Magdi koncert
Spanyol Királyi Lovasiskola
Nightmare Budapest
Charlie Band és Tátrai Band koncert 2020
Voca People Debrecen
Kings on Ice 2019
Beriozka
Nőnapi gálakoncert Vásáry Andréval és a Magyar Virtuózokkal
Hófödte álom - Ősi cirkuszi mese
MMA Nemzetközi Ketrecharc 2012 - Budapest

A rosszul őrzött lány

Dátum: 2012-es előadások
Helyszín: Magyar Állami Operaház - Budapest
Jegyvásárlás


A rosszul őrzött lány - Tánckomédia az operaházban 

A balettirodalom egyik legmulatságosabb alkotását mutatja be a Magyar Nemzeti Balett az Operaházban. A rosszul őrzött lány egyik kulcsszerepét, a zsémbes Simone anyót Fülöp Viktor és Szakály György legendás alakításai után most kettős szereposztásban Komarov Alekszandr és Bajári Levente formálja meg.Nyolc éve játszotta utoljára a brit mester, Sir Frederic Ashton koreográfiáját az operaház balettegyüttese az Erkel Színházban - idézte fel Keveházi Gábor balettigazgató a premiert beharangozó hétfői sajtótájékoztatón, hozzátéve: a férfi főhős, Colas neki is kedves szerepe volt a hetvenes években.

A darabot Alexander Grant tanítja be, aki a Royal Ballet 1960-as londoni bemutatóján a mafla Alaint alakította, és az 1971-es budapesti premier előkészítésében is részt vett.

Most Colas-t Oláh Zoltán, Bakó Máté és Medvecz József, Alain szerepét Kerényi Miklós Dávid, Katona Bálint és Koháry István táncolja a többes szereposztásban. Mint azt Keveházi Gábor kiemelte, öröm egy balettigazgató számára, ha olyan tehetséges fiatal szereplőkre oszthatja A rosszul őrzött lány jobbnál jobb szerepeit, mint a jelenlegi csapat.

A gyerekek és felnőttek egyaránt mulathatnak az egyszerű történeten, amely egy jól ismert konfliktuson alapul: a tehetős Simone anyó a lányát, Lise-t a jómódú Alain-hez kényszerítené, a lány azonban a szegény Colas-t szereti. A humor Ashton szellemes mozgásvilágában van - mutatott rá Alexander Grant.

Lise szerepében Pap Adrienn, Radinya Dace és Felméry Lili mutatkozik be. A balettkar számára hálás feladat a Simone anyó baromfiudvarán élő állatok alakjába bújni, valamint Lise és Colas pajtásait alakítani.

Alexander Grant hozzátette: a mostani budapesti produkció abban különbözik az előzőtől, hogy akkor hazai tervek alapján készültek a jelmezek és díszletek, ezúttal azonban Osbert Lancaster londoni terveit használják.

A balett ősét Jean Dauberval koreográfiájával a saját együttese mutatta be Bordeaux-ban, a nagy francia forradalom előestéjén. A zenéje meglehetősen vegyes volt, majd Ferdinad Hérold saját műveiből és Donizetti motívumokból komponált zenét A rosszul őrzött lány párizsi előadásához. Frederic Ashton számára Hérold összeállítását John Lanchbery keltette új életre, úgy, hogy a bordeaux-i verzió egy-egy részletét is beillesztette az anyagba.

Szereplők:
Simone, gazdag falusi özvegyasszony: Bajári Levente
Lise, a leánya: Pap Adrienn
Colas, fiatal földműves, Lise udvarlója: Oláh Zoltán
Thomas, jómódú szőlősgazda: Balogh Béla
Alain, a fia: Kerényi Miklós Dávid
A falusi jegyző: Gefferth Balázs
A jegyző írnoka: Várkonyi Zoltán
Kakas: Szegő András
Csirkék: Séra Mónika / Antal Tünde / Pőcze Eszter
Lise barátnői: Somorjai Enikő, Varga Judit, Pazár Krisztina, Bacskai Ildikó, Deák Dóra, Juratsek Julianna, Pisla Artemisz, Jessica Carulla Leon

A rosszul őrzött lány

Dátum: 2012-es előadások
Helyszín: Magyar Állami Operaház - Budapest
Jegyvásárlás

Jegyajánló.hu - Legyen egy jó programod!

Vásárlói tájékoztató | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Partnereink: